lørdag 28. februar 2009

Norgesglass, ødelagt spark og besøkshjem.




ja, det skal vi bli om noen uker, er spente og gleder oss, og vi ønsker og håper at vi får mange fine helger i sammen:)
Han som skal være hos oss er multihandikapet, for meg er ikke det så ukjent siden jeg jobber med det til daglig, men gubben er spent da, men han kommer nok fort inn i det tenker jeg.
Noen mener nok at vi har "nok" med de tre barna vi har, men vi er på en måte ikke der, om jeg kan kalle det, det(?).
Det vi ønsker er jo og gi han som skal være hos oss, gleder, og ro, og muligheten til å være sammen med en familie.
Han bor i en bolig hele tiden og har ikke familie rundt seg.
I første omgang skal vi prøve i ett halvt år, så ser vi hvordan det går.

I helgen jobber jeg og i dag hadde vi besøk, og frøkna fikk enda mer gaver og er så fornøyd.

Før helgen var jeg på fretex og kjøpte meg flere Norges glass, som nå er fylt opp med kjøkkenting og en står på kontor/garderoberom med litt trådsneller.
Blir nok flere norgesglass etter hvert tenker jeg:)

Frøkna mi hadde jeg ikke sett før i dag, siden jeg dro på jobb tidlig i dag og hun hadde overnattet borte, hun var så lei seg når jeg kom hjem, for noen på skolen har ødelagt sparken hennes, den er knekt og ikke til å bruke, så da håper jeg skolen ringer meg på mandag så vi kan bli enige om hvem som erstatter den.
Så ergelig at barna ikke kan få ha tingene sine i fred:((( kjenner jeg kokte litt, sparken var jo ikke gammel heller.
Men, om skolen ikke erstatter får jeg kjøpe ny, men noe av vitsen er jo borte siden den brukes til og fra skolen og da faller jo det bort, siden den ikke kan få stå i fred:((

Ble litt blanda drops fra meg i kveld, de andre ser på politiskolen og det synes jeg bare er dumt, så da satt jeg meg her en liten stund før hekletøy skal finnes frem:)

Klem

fredag 27. februar 2009

God helg




Ja, i dag dro jeg frem skurefille og vaskebøtte så snart barna var ute av huset, så nå er alt kjøkken og bad vasket.
Det er en herlig dag hos oss i dag, solen skinner og ser ut som det kan bli en dag med knallblå himmel og solskinn.
Så da blir det nok en tur ut etterpå når jeg er ferdig med det andre som skal gjøres før helgen.
Jeg, har arbeidshelg, synes det går så fort mellom hver helg.
Men,fra April skal jeg jobbe hver fjerde helg:)

På onsdag kjøpte jeg meg en rosa hortenisa og håper jeg får den til å leve lenge, ikke ofte jeg kjøper det, her går det mest i orkideer, siden de er enkle og kommer igjen og igjen, så da krysser jeg fingrene for at hortensian også blomstrer og skaper vårstemning inne en god stund til.
I stedenfor blomsterpotte til hortensian kjøpte jeg en hvit kurv hos Ahlens, og det ble annerledes men fint, synes jeg da;)
Når vi skulle til bussen, ropte det mange plakater på meg inne hos Narvesen, 25% på utenlandske blader, og der fant jeg meg ett svenskt interiørblad, som jeg skal kose meg med nå og en kopp te- og det er helt stille her hos meg.

Nå går det raskt mot vår, om ikke mange dagene skriver vi mars, og da er det vel snart så vi kan se snøen smelte enda mer (og glemme det at det i fjor snødde på 17 mai..)

Ønsker alle sammen en god helg- kos dere

Klem:)

onsdag 25. februar 2009

bilder fra bursdagen

Her flagges det for vår kjære 9 åring
Lys og kjede som matcher hverandre, øredobber i samme stil, som hun hadde på seg.
Boller til bursdagen må vi ha:)
Moltemyra kake, en skikkelig sukkerbombe, men så lettvin å lage.
9 åringen pynter og dekker på i varmestua til gjestene skal komme
Bursdagsbarnet:)
På vei opp til toppen, sammen med bestevenninen sin

Ja, i går fylte prinsessen vår 9 år, utrolig hvor fort tiden går, noen ganger så en skulle tro det var i går hun så dagens lys på Lillehammer sykehus.
Nå er hun blitt en bestemt frøken, og vet akkurat hva hun vil og ikke vil.

Hennes 9 års dag ble feiret i slalombakken, hvor hun tilbringer de fleste kvelder vinterstid, nå er vi så heldige å ha en slalombakke fem minutter unna.
Til bursdagen sin fikk hun snowboard, som var stor stas.
Etter mange timer i bakken i går var vi alle trøtte når vi kom hjem så det ble tidlig kvelden, uvant med så mange timer med frisk luft etter en arbeidsdag.
Men, godt.

I dag har hun vært og kjøpt seg ett DS spill for noen av pengene hun fikk til bursdagen sin, ett hundespill så nå sitter hun og sier Takk- nei- flink om hverandre, man må vist snakke til den hunden, og stelle den og passe på den etter beste evne.
Bilde av hjerte smykke fikk hun også til bursdagen sin og lyset som matchet og ikke minst lukter utrolig godt, akkurat som sukkertøy:)))

Uken har som vanlig godt fort, og til helgen har jeg arbeidshelg, og lørdag skal hun feires enda mer.
Ja, dagene går fort og man rekker, ikke alt som man ønsker i løpet av uken, men det kommer en ny uke og nye dager og ingenting av det jeg ikke har fått gjort, løper fra meg;)

Klem:)

tirsdag 24. februar 2009

9 åring

i huset og vi har hatt en knall fering i slalombakken:))
Bursdagsjenta er storfornøyd.
Bilder kommer i morgen.

Klem:)

gmailen

Oppdattert; Ser jo nå på vg sine sider at de sliter men jobber med saken, så da ordner deg seg nok:)



Hmmm, er det flere enn meg som ikke kommer inn på g-mailen sin i dag?
Jeg, kom inn i dag morges og har nå prøvd de maskinene vi har i huset, men mailen kommer jeg ikke inn på.
Lurte derfor på om det var flere enn meg som slet med det, eller er det kanskje ikke meningen at jeg skal lese mailene mine i dag mon tro???

mandag 23. februar 2009

søndagskvelden her hos oss



Så var helgen over og jeg har noen dager fri, i kveld skal jeg en liten tur i slalombakken før jeg skal på strikkecafe.
Barna hadde i dag første skoledag etter vinterferien og det er så stille i heimen i dag.
Jeg, har begynt på prosjekt "rydde-gamle soverom", der er det kaos for å si det mildt, nå skal alt ut derifra og til sommeren blir det mange turer til nærmeste søppelplass for å få kjørt bort alt som har samlet seg over lang tid.
Når jeg har fått gjort det jeg skal, er det mannens tur til å slå løs på vegger og skap og rive ned det som er, før alt skal bygges opp igjen, vi har planene klare på papiret så det er egentlig bare å få begynt, mens mannen holder på med rivingen skal jeg "synke" ned i hvitmalingen og male skapene på kottet, nå er skapdørene trekt meg stoff og det hjalp masse, men ser jo at det trengs hvit maling på dører for å få det sånn som jeg vil ha det.

Men, i går kost vi oss med film, boller og hekling (mor i huset sist nevnte da;).

God med en rolig avsluttning på helgen, så er vi alle klare for en ny uke, og snart og før en vet ordet av det en ny helg.

Klem fra meg:)

søndag 22. februar 2009

litt feiring vel overstått





Og nå er vi alene hjemme:)
I dag har vi bare kost oss, med god middag, sofan innen rekkevidde og ser frem til filmen i kveld.
Dette er litt fra pynten min datter på snart 9 hadde valgt, hun var selv med og kjøpte roser, i år ble det ni roser, siden hun fyller 9 år.
Hjertelysene har hun også valgt seg ut og ballonghjertene, så her gikk det i rosa og rødt om hverandre:)

I kveld skal jeg se på filmen på tv3 og etter at minsten er badet og lagt seg for kvelden, må jeg, eller ikke må i den forstand, men fordi jeg har lyst, finne frem hekletøyet mitt og lage noen flere ruter.

Søndagen er herlig når en har fri og når gradestokken viser 0 og en hører snøen smelte utenfor, ja det lengter en enda mer til våren.

Klem fra meg:)

fredag 20. februar 2009

Helg og jeg har fri:))

Lyslyktene mine som er nyinnkjøpt, fra kosekroken interiørbutikk:) nå er alle lys byttet ut med rosa, etter ønske fra hun som skal ha bursdag i helgen.
Lukter herlig:) og pynter opp på hylla gjør den også.
Ferdig med 1 etasje, godt med en ting unna gjort, så kan jeg slenge bena i sofan i kveld...etter kakebaking, vel og merke.
Utenfor hos oss akkurat nå, skigarden er borte under all snøen, nå er det bare stauren som viser at det er noe gjemt under her.
Drivhus og tørkestativ står ensomt og forlatt ute, i en haug med masse snø.



Nå er 1 etasje vasket og det lukter deilig lavendel i huset, kjøpte meg duarance gulvsåpe m/lavendel duft og med lavendel duft lys i tillegg blir det en herlig lukt.
Solen skinner og det er herlig vær ute, så nå skal sengetøy henges ut til lufting før vi tar på oss uteklær og går ut og aker litt i bakken foran huset.
I helgen skal frøkna som blir 9 år feires, så i morgen kommer det besøk, besteforeldre skal hentes på osl da de kommer hjem fra varmere strøk.
Bursdagsjenta gleder seg til å vise frem det nye brettet sitt og til å vise frem det hun kan, like stolt enda.

Jeg, ser frem til en helg uten at jeg skal på jobb, da skal jeg kose meg med interiør/hageblader og hekletøyet mitt:)

Frøkna er nå på vei hjem etter å ha overnattet hos sin vennine, hun var litt lei seg da, for hunden dems hadde spist på mobilen hennes, nå har jeg funnet frem en annen så får vi fikse en ny til henne etterhvert.
Da ble det litt bedre, enn så lenge:)

Ønsker alle som er innom en flott vinterhelg-

klem:)

torsdag 19. februar 2009

dette vant jeg hos crinoline og litt bestemorruter



Nå er det lenge siden gaven jeg vant på siden til crinoline kom i hus og det var så fint, og lillemor ble så glad- Tusen takk, crinoline:)

Jeg er også bitt av basillen og er kommet godt i gang med teppet mitt som hekles i bestemorruter.
Fargene jeg har valgt går i lilla og brun toner, på bildet ser den lyse beige fargen mer gul ut, den er mye finere i virkligheten.

Lørdag skal vi ha bursdagselskap for lillefrøken som fyller 9 år, nå har jeg kjøpt inn det vi trenger og fargene vil gå i rosa og lys beige, noen lyslykter fikk jeg også kjøpt meg hos kosekroken, en kjempefin butikk som ligger her jeg bor:)

Minsten er syk og har holdt oss våkne i natt så i dag før jeg skal på jobben blir det nok slumring på sofan for å komme meg gjennom dagen og kvelden.
Merker at det er lenge siden jeg har hatt våkennetter med små.

Nå er det tid for frokost og få seg en god, varm kopp te, før husmor må gjøre det vi husmødre ofte gjør, vaske klær og rydde unna litt.
Nå går vasken som en lek, etter innkjøp av lavendel gulvvask såpe, lukter så godt:)))

mandag 16. februar 2009

gangen ferdig

Nå skulle dette bildet vårt under det røde skapet, men orket ikke flytte på det nå, da to barn gjerne vil ha litt mat før mamma fyker på jobb- igjen...
Iallefall her er benken jeg ble så fornøyd med, nå ligger det en brun skinnfell og en svart oppå her, skal ha på en madrass i tynn skummgummi oppå, men den madrassen jeg tenkte skulle ligge oppå her ble for tykk, akkurat nå gjør skinnfellene nytten like godt.

Våre rødehøyglans skap som står i mellomgangen, dette sto tidliger i yttergangen, ved å flytte det fikk vi mye bedre plass og en mer fornuftig løsningen i begge gangene våre.
dette malte jeg, min søster og datter når hun var rundt fem år en helg vi jentene koste oss.
denne Tildaen er det Trude som har sydd for meg
Lyslykter kjøpt i helgen hos kosekroken.
kronetelysestaker er kjøpt på confetti
Hyllen vår her henger det til vanlig jakker i fleng, men mor har "jukset" og att bilder mens barna var på skolen og jakker "borte"
Litt tekst på noen flate stener som ble lagd i fjor sommer
hjerteknaggene mine, disse og de på hyllen hadde jeg fra før, valget ble derfor å holde det i svart og hvitt siden vi har fargeklatten i den andre gangen vår.
Men, litt rødt har sneket seg inn her også;))
Disse duftposene er det Tina som har sydd
Håper jeg klarer å holde orden på hyssingen min heretter;)



mangler lister, men det kommer nærmere våren, så kan jeg male de ute.
Ble som jeg tenkte og er så fornøyd med sitte benken som vi har satt opp, kjekt når små må ha hjelp til påkledningen.
Veggen er malt i fargen FYN og vinduomrammningen og de listene som er på plass er malt i fargen HVIT.
Mellomgangen gir oss en kick start på morgenen, som dere ser er det en kraftfull farge på skapet vårt, høyglans rød.
Vet ikke helt om det er dette teppet jeg ender opp med, må nok ta meg en tur på jobben til gubben og se med egne øyne, vanskelig å plukke ut fra en perm med x antall tepper og fargekombinasjoner.

Ha en fin dag:)

Klem

lørdag 14. februar 2009

herlig vintervær og lykkelig frøken





Ja, her er det rene påskestemmning og dagen i dag har vært flott.
Jeg, har vært på jobb og vi var ute og gikk en tur i det flotte solskinnet.
I går fikk lille frøken forskudd på bursdagsgave- ett Snowboard og da var det en som gikk rundt med ett smil hele dagen og kvelden.
Så i går var vi ute sent og hun øvde seg i bakken utenfor huset mens minstemann gikk opp og ned med sparken, når vi kom inn var det godt med ett bad og kakao.
En fin start på helgen og vinterferien for både store og små:)))

tirsdag 10. februar 2009

jobb og jobb og jobb

Ja det er der jeg er for tiden, i dag har aftenvakt og nyter at huset er tomt og jeg bare kan gjøre...ingenting!
I helgen ble det dobbeltvakt, jeg jobber i helsevesenet og mangel er det støtt.
De hjemme begynner å bli vant til å bare se nesen min fykene ut døren nå, og minsten synes det er dumt mamma er så mye borte.
Tenker hele tiden at neste mnd da blir det bedre.
Må nok bare selv begynne å sette grenser, tenker jeg, og heller si nei.
Men, resten av uken jobber jeg dagvakter så da er jeg hjemme på kvelden og det skal bli godt.
Jeg, har innimellom jobbing rukket å bli ferdig med å male gangen og nå er det ferdig om en ser bort fra lister som skal på plass, teppet fikk jeg også til slutt, nå har det ligget på gulvet en ukes tid, men har ikke helt bestemt om det er det jeg vil ha, så det blir kanskje byttet ut.
Har nå funnet frem mange blader som skal ses over og klippe ut det jeg vil ta vare på og få limt det inn i permen min, som jeg bare kaller "motivasjons- drømme permen" min.

Har også prøvd meg på bestemorrute teppe, hadde det ganske så artig jeg og mannen her lørdag kveld, vi var like ivrige begge to, til vi fant ut at, Nei, jeg får vente til onsdag da er det strikke klubb på kosekroken (en interiør butikk i nærmiljøet.
Og med god hjelp fra andre strikke/hekle glade bla eier av butikken, så skal jeg nok komme inn i det og jeg vil resten av vinteren "leve" i en bestemorrute hekle boble:)

Bilder av gangen vil komme sakte men sikkert:)))