fredag 29. mai 2009

dette skal jeg kose meg med



minsten i søs sine strandsko, håper vi får gått barfot i gresset i hele helgen:)

i pinsen og vil samtidig ønske alle som er innom en flott pinsehelg, jeg har fri i tre dager nå og skal ikke på jobb før om mandag:)
I morgen skal vi til læreren til lille frøkna og hilse på hennes lille baby, så i dag må vi en liten tur ut og handle barselgave.
Resten av helgen blir jeg i hagen.
Putene det er bilde av kjøpte jeg på europris til 35 kroner stykket, hyllen skal males innvendig.
Strikketøyet mitt skal bli kjøkkenhåndkle og når det er ferdig må jeg lage noen flere vaskekluter, det er så kjekt å strikke, og så blir de ikke så "sure".
Her går alt sin vante gang, nå er tegningen til plattingen ferdig og arbeidet kan snart starte, men må se om vi får revet noen yttervegger i helgen, om det ikke blir alt for varmt, egentlig kunne vi tenke oss å bare kose oss i solen hele helgen, men mannen har nok ikke tålmodighet til det, tenker jeg.
Så da får vi se når helgen er slutt, er ikke noe stress enda, bare den er nede og ny vegg er på plass før slutten av juli, så holder det for oss, men da må det være i orden siden varmepumpen kommer da.

Klem fra Eli

onsdag 27. mai 2009

pakke fra Hildegunn med denne




bloggen


Tusen takk, Hildegunn, det var så flott og skulle tro du hadde "lest" mine tanker, så på de søte pakkene fra Tilda på siden din og så får jeg en sånn ved siden av:)

For de som ikke har vært på siden til Hildegunn bør ta en titt.

Her går alt sin vante gang, og i kveld er det strikkecafe igjen, da kommer også Elin med bloggen elins drømmer.
Akkurat nå holder jeg på å strikke meg kjøkkenhåndkle og flere skal det bli, må ha noe enklere ved siden av bestemorruter teppet mitt, nå er det snart ferdig.
Neste uke skal jeg ha noen nattvakter og da får jeg gjort unna litt.

Huset er vasket så det er rent til helgen, så fredag trenger jeg bare å støvsuge så kan helgen komme, og jeg har langfri:)
Iallefall fri etter aftenvakt i morgen og frem til mandag morgen.
Skal en tro værmeldingen får vi knallvær:)
Så det er i hagen jeg blir å finne i helgen, enten i hengekøyen med en bok eller sittende på trappa med strikketøyet mitt.
Å, det skal bli godt, nå vil jeg har varme uten sur vind ved siden av.

Stua tar form og blir ferdig i løpet av helgen, så da kommer bildene av det ferdige resultatet.

Nå skal jeg begynne på middagen, min datter og hennes vennine ville gå og hente minsten i barnehagen med innlagt stopp i kiosken for å kjøpe slush.

Ha en flott dag alle som er innom

Klem fra Eli

fredag 22. mai 2009

konkurranse her


http://ljo-s.blogspot.com/

og dette kan du vinne:)))

Stuen vår

nye gardiner og her ser en litt av de nye platene som skal på veggen
dette hjørnet og under vinduet er ferdig
nå er stuen siden sist dette bildet ble tatt ommøblert, men her ser en da litt av stripe veggen vår, ønsker oss en fondtapet her, men får ikke bestemt oss, min bedre halvdel er i tvil og mens vi venter på å bli enige er denne veggen malt i striper

er under oppusing.
Vi har nå fått begynt å legge mdf plater (panel) på veggene og gjør klart til varmepumpen skal i hus.
Jeg, sitter ved symaskinen og syr nye gardiner, tror det blir fint, valgt å ha de helt fotside, vinduene våre er vanskelige synes jeg, de er så lange og smale og blir aldri helt fornøyd med hvordan jeg skal "pynte" opp vinduskarmen, så om noen har noen ideer om hva som lønner seg i lange smale vinduer tas det i mot med takk-
Ser ut som vi har en plate for lite, typisk det da, men, men da får en bare se og få kjøpt det og mer maling, har malt i fargen FYN.

Her er iallefall noen bilder fra stuen vår og når vi blir ferdige kommer bilder fra sluttresultatet.

I helgen er det jobbing for min del, tirsdag har jeg fri og da håper jeg solen vil skinne så jeg kan nyte hagen og solen.

God helg til alle som er innom

Klem fra Eli

onsdag 20. mai 2009

sykkelkurv og litt fra hagen



i disse står det nå jukse planter i påvente av at mine ekte skal blomstre-



Ja i går var jeg og kjøpte meg en sykkelkurv på europris til 99 kroner, og to sinkbøtter som nå står på trappen og pynter opp.
Når sykkelkurven ble innkjøpt var det en annen sykkelkurv som var i tankene mine, Tine med denne bloggen http://tineskreativehjorne.blogspot.com/ hun har en kurv utenfor butikken sin som jeg likte så godt.

Staudene som ble plantet ser foreløbig ut til å trives, ser litt tomt ut noen steder så bare jeg blir enig med meg selv om hva jeg vil ha blir det nok noen flere innkjøp utover sommeren.
Har lagt ut noen gamle taksteiner så jeg lettere kan komme til for å få luket bort det jeg absolutt ikke vil ha der-ugress.
Tanken er at jeg skal ha på fiberduk og bark eller hvit stein rundt, tror jeg går for hvit stein.

Vi har i dag en flott dag, selvom himmelen åpnet seg for fult når jeg var ute og puslet i hagen, så da ble det en tur innom her før huset skal shines.
Nå er det langhelg for mange, men ikke for meg, jobben kaller tross heligdag og helg.
Kose oss gjør vi allikevel-

ha en flott dag alle der ute

Klem fra Eli

tirsdag 19. mai 2009

dagen i dag, og trenger ett råd



Ny dag og nye muligheter-

Det er grått og trist ute, så da må en prøve å gjøre det litt lunt inne med stearinlys, og strikketøy, i går var jeg på strikkecafe og etter mange runder med rekke opp kom jeg inn i det og strikker nå perlestrikk, i førtste omgang blir det en vaskeklut, ikke så stort, men passe for å lære det.
På strikkecafeen kom også Elin med bloggen Elins drømmer, en hyggelig kveld og litt shopping på slutten.
Har nevnt tidligere at det er Sissel som er innehaver av Kosekroken interiør butikk som har strikkecafe ett par ganger i mnd.
Like hyggelig hver gang, og jeg er så stolt over at jeg faktisk snart har ett bestemorrute teppe og vaskeklut...jeg kunne ikke hekle noe særlig før, og strikke var på sånn rett frem og tilbake strikk og ikke mer avansert enn det, nå drømmer jeg om en tunika, hmmm, vet ikke helt om jeg får det til, og må nok lære meg litt andre tekniker først.

I heimen skrider prosjektene frem, stuen er nå klar for ny vegg og montering av varmepumpe i juni.
Uteplassen, hjelpes meg er det mulig å være så ubetstemte sier jeg, vi klarer ikke å bestemme oss for om vi skal ha platting i tre eller betongheller.
Jeg, heller mest mot treplatting, men så er det mindre vedlikehold med heller da, vanskelig og vi får ikke bestemt oss.
Kanskje det blir heller på fremsiden og treplatting på baksiden, så får vi slått to fluer i en smekk???

Om noen har noen tanker og råd om valg av tre vs heller tas det i mot med takk:0)))

Nå er det stille her i heimen og det nytes, ja, innimellom er det godt når huset er tomt og mor bare kan gjøre ingenting før hun skal på aftenvakt.

Bildene som er her taler vel for seg selv, litt av våres 17 mai-

Klem fra Eli

lørdag 16. mai 2009

Hei alle sammen

bordet er skrubbet med tykk grønnsåpe og så pyntet, fant blomsterpotte i blomsterbutikken i går, som var lik servicet mitt:))) lykkelig!

Ville bare ønske dere en flott nasjonaldag.
Nå er vi klare iallefall nesten til morgendagen, bunader er funnet frem, klær strøket, spisebordet er skrubbet og nå er det bare litt småtteri som gjentstår.
Mannen er ute og handler panel til stuveggene, så stua blir nok ikke vasket så godt...
I kveld blir det kos med pizza og melodi grand prix.
Nå sitter barna og slapper av og ser på film, mens mor er litt til og fra:0))

Ha en flott dag i morgen alle sammen-

Klem fra Eli

onsdag 13. mai 2009

blomster og stauder:0)

Denne har ett vanskelig navn synes jeg så jeg vil ikke prøve meg på å skrive det ned her, og akkurat nå sitter jeg her og planten står ute på trappa-

mine nyinkjøpte stauder, som nå er godt plantet i jorden-

Ja, da er det kommet blomster i krukker og kar, må ut å ha litt mer, men det hjalp å få fylt opp litt, vi er fortsatt i opparbeiding av hage-modus og det vil nok ta mange år får vi er helt ferdig, men ferdig blir man vel aldri, hagen vil jo alltid komme til endre seg noe, tenker jeg da.
I fjor høst rev jeg opp mange stauder, som var så triste, jeg har fått mange stauder av en kollega, og ikke alle ble like fine, men mange har vi som alt er blitt delt ett par ganger og flyttet til andre bed.
Har også en flott, usj hva het den nå igjen, tror det er blå iris, jo det mener jeg, den har jeg iallfall fått fra en gård her jeg bor, hun som bor på gården, skal ha hagen tilbake i opprinnelig stand fra da gården var ny og da var det mange stauder og busker som måtte bort.

I går ble det en tur til hagesenteret og kjøpte meg 9 nye staudeplanter, ble bla lavendel, den får jeg ikke nok av, anemone, hosta og noen jeg ikke husker navnet på nå, fargene er i blått, rosa og lilla.

Merker at jeg har holdt på i hagen, jeg klør og klør, nyser og nyser og går snart på veggen, prøver å holde meg unna og bare guide mannen, men det blir ikke det sammen.
Gressklippingen sluttet jeg med for mange år siden, etter streng beskjed fra min bedre halvdel, og med klar beskjed om at den biten tok han seg av.
Det er jo forsåvidt godt å slippe det da, er litt plen å klippe her hos oss, det dumme er at når man kan klippe gresset på solskinnsdager må jeg holde meg inne, prøver å få gjort det mest mulig på kveldstid, men da er det en liten gutt som våkner.
Nå klager jeg ille her, det er ikke ment sånn, skulle bare ønske at allergi ikke fantes.

Allergi eller ikke, om værmeldingen stemmer, skal jeg sitte i hagen i morgen, før aftenvakt og nyte flere interiørblader, to nyinkjøpte og interiørmagasinet som kom i postkassen i dag- jeg gleder meg allerede.

Ha en flott kveld alle sammen der ute-

Klem fra Eli

fredag 8. mai 2009

litt fra uken hos oss og nå ny helg

utenfor lillehuset, døren skal skiftes ut og bordet males, ett prosjekt jeg gruer meg litt til, er så mye "huller" i bordet som må tettes
farger, tråd, stoff og perler til tildahjerte er kjøpt inn
nydelige tulipaner med en vakker farge, som en vennine kom med forrige helg.
sengehimmel kan brukes til så mangt, her er den hengt opp i lønnetreet, og minsten sitter og leser en bok i lee for humler og andre summende skapninger.

I går føltes veien fra jobb uendelig lang, og det er den egentlig ikke, men i hagleskur, torden og lyn føltes det sånn.
Godt å komme hjem til en varm dusj, pledd og en varm tekopp.
Nå håper jeg "stygg" været snart er over og at solen iallefall skinner på 17 mai.

Det lettet da utover ettermiddagen og jeg fikk slått to fluer i en smekk, eldstemann i huset ville ha overnattingsgjester i lillehus fra i dag til i morgen, og mor i huset sier det er greit om de rydder først, og da var hverken han eller to kompiser vanskelige å be.
Så nå er huset ryddet, mannen har støvsugd alt der inne og mor kan finne frem malekosten.
Tidligere denne uken fikk jeg sydd meg ett tildahjerte, mangler fortsatt litt på det, men med jobbing hele uken blir det ikke tid til så mye i ukedagene, sånn er det nå engang her i heimen også.

Mens guttene holdt på ute, fikk jeg vasket hele 1 etasje og i dag står 2 etasje for tur, så er det aftenvakt og etter den kan vi ta helgen.

I morgen blir det tur til gamle trakter (Lillehammer) og konfirmasjon til en niese.

Søndag, da skal vi bare gjør akkurat det vi vil og har lyst til:0))

Alt i alt en flott uke med jobb, kveldskos, og herlige barn:0)

Klem fra Eli

fredag 1. mai 2009

1 mai og strålende vår

ja her oppholder vi oss i dag:0)))
skjønne små hvitveis, nå er det vår!
frøkna på 9 gjør avtale med vennine, mobilen er i flittig bruk til tider-

årets første hvitveis er plukket, og det blir nok flere, kjekt når en bare kan gå ut døra og hente inn hvitveisen.
Hagen "gror", barna koser seg og alle bare nyter den herlige dagen.
Snart får vi besøk, og vi skal grille, i morgen blir det grilling i hagen med gode venner, en herlig helg med gode venner, og familie.

Det er sånne dager man bare kan sette seg godt tilbake og kose seg, og tenke på at ingenting skal gjøres, for alt ble gjort før helgen.
Nå har jeg noen maleprosjekter da, men de tar jeg med meg ut:0)

godt med frihelg og solskinn! nå er det ikke jobb før søndagkveld, nå jobber jeg i en bolig så vi er jo ute i solen da også, og koser meg på jobben og jeg.

Håper alle får alle strålende 1 mai.

Klem fra Eli

I går var vi forresten i Hurdalsjøen etter kveldsvakt og noen av mine kollegaer tok årets første nattbad, jeg hæler ikke sånn jeg-